Garda stad

Den lilla staden Garda på Gardasjöns sydöstra sida är den stad som gett sitt namn till den angränsande sjön, som först kallades ”Benaco” på latin. Garda är en av de vackraste platserna runt Gardasjön och är ett måste för sitt fantastiska läge invid bukten. Den kuperade omgivningen adderar ytterligare till skådespelet och staden har fortfarande kvar sin medeltida charm i dess små färgglada hus som samsas på de trånga gatorna.

Garda stads breda strandpromenad är kantad av små pittoreska caféer och kulinariska restauranger, och är det vackraste alternativet för en långpromenad. Strandpromenaden är fri från trafik och benämns ofta ”stadens hjärta”. Hela området närmast vattnet är relativt platt och därav väldigt populärt bland cyklister som följer strandpromenaden hela vägen till Bardolino, en stad 2-3 km längre ner. Garda stad surrar även av båtar och färjor som anländer, lägger ankar eller lämnar staden. Har ni själva inte kommit med båt så finns det möjlighet att hyra såväl mindre båtar som större lyxyachter. Underbart en solig dag!

Garda stad har en strand som lämpar sig utmärkt för solande och badande, men dock inte sandslottsbyggande på grund av dess små vita stenar till strand. Stranden ligger lite utanför stadens centrum.

Nattetid är Garda stad en färgglad fröjd för ögonen med strandpromenadens dekorativa ljusspel från caféer och restauranger. Ofta finns det även levande musik utanför matställena, och folk är aldrig långt ifrån dans.

För den shoppingsugne så finns en hel del intressanta små butiker och konstgallerier i en labyrint av smala gator i stadens centrum.

Garda stad är även rik på historia, och en väl besökt attraktion för turister är berget Rocca di Garda där ruinen av ett medeltida slott huserar. Väljer ni att klättra upp så bjuder berget på otroliga vyer över såväl Gardasjön som Garda stad. Klättringen tar cirka en timme från staden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *