Bardolino

En bit nedanför Garda stad, på Gardasjöns östra sida, ligger den pittoreska lilla staden Bardolino. Med sina dryga 8000 invånare ligger staden cirka fyra mil från den gamla kulturstaden Verona. Bordolino är ett av de mest eftertraktade turistmålen på grund av dess många aktiviteter för både stora och små.

Precis som Garda-besökarna ofta strosar längs strandpromenaden ner till Bardolino, så gör även Bardolini-besökarna detsamma upp till Garda stad. Stranden längs Gardasjöns östra sida brukar ibland gå under namnet ”Riviera degli Olivi” då dess klimat och läge är perfekt för olivodling som sedan blir till utsökt olivolja. Utöver olivolja så tillverkas även det berömda vinet Bardolino här, som namnet tillkännager.

På de gröna kullarna bakom staden håller vinodlingen till. Är vin av intresse för er så bör ni besöka staden i tid för vinfestivalen, Festa dell’Uva, som hålls i september varje år. Vinprovning, musik, fyrverkerier och en massa mat erbjuds då. Förutom vinfestivalen så finns även ett vinmuseum i Bardolino, Museo del Vino. Här ges ni tillfälle att se hur vinet framställs och får även möjlighet att provsmaka. Även olivoljan har ett museum i Brandolino, Museo dell’olio.

I Bardolino finner du även San Zeno, en av Italiens vackraste kyrkor. San Zeno är från andra hälften av 800-talet och är en av de fåtal som klarade sig i jordbävningen år 1117. Här finns även den romantiska kyrkan San Severo från 1000-talet samt Pieve di Santa Maria från 1100-talet.

För den som mersmak på vin och olivolja så hålls marknadsdag i Bardolino varje torsdag. Här kan du köpa såväl olivolja och vin som lokalproducerade persikor, sparris och honung.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *