Flyg

Det snabbaste, enklaste och billigaste sättet att ta sig till Gardasjön är att åka med direktflyg till Bergamo, som är lågprisflygbolagens flygplats i Milano. Därifrån är det drygt nio mil till Gardasjöns västra sida. Bergamo är en välmående liten mat- och shoppingstad i regionen Lombardiet som är väl värt ett besök innan färden mot Gardasjön påbörjas. Det går både bussar och tåg från flygplatsen mot flera orter runt Gardasjön. Ska ni fortsätta i hyrbil mot Gardasjön så observera att rutten är avgiftsbelagd, förbered er alltså med kontanter. Flyg till Bergamo med exempelvis Ryanair från Stockholm Skavsta.

Miljonstaden Milano ligger fyra mil bort från Bergamo, och dit går givetvis också att flyga. Härifrån är det cirka 13,5 mil till Gardasjöns västra sida, och även denna rutt är avgiftsbelagd. Vill ni inte hyra bil så går det även bussar och tåg härifrån. Till Milano kan ni flyga med de flesta flygbolag såsom SAS, Norwegian och Lufthansa. Titta och jämför mellan flygbolagen för bästa pris.

Andra ställen i närheten av Gardasjön som ni kan flyga till inkluderar exempelvis Bologna, Venedig och Treviso. I från dessa flygplatser är dock rutten till Gardasjön något längre. Charterresor med flyg till Gardasjön finns tyvärr inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *