Kultur

Gardasjön är känd för sina fina viner, och ett besök på en av sjöns otaliga vingårdar är rent av ett måste. Gardasjöns röda, vita och roséviner är några av de mest uppskattade och smakrika vinerna i Italien. Druvskörden sker oftast i oktober och denna årliga ”vendemmia” sker under festliga vinprovningar runtom Gardasjön. Många av vingårdarna anordnar även guidade turer, utflykter och vinprovningar för den som är intresserad.

För den kulturella finns en mängd olika platser att besöka både runtom Gardasjön och i närheten av. De vackra städerna Verona, Mantova och Venedig ligger inom bekvämt avstånd eller ta en tur med bilen längs sjön och stanna till i vackra byar som Limone, Riva del Garda eller Sirmione.

Verona är känd som ”kärlekens stad” dit turister från hela världen vallfärdar för en titt på Romeo och Julias balkong. I Verona finns även amfiteatern L’Arena där det varje sommar ges opera- och balettföreställningar inför 20 000 åskådare. I vackra Sirmione finns istället de välbesökta ruinerna av en romersk villa som befolkningen kallar ”Grotto di Catullo”. Det finns många ställen runtom Gardasjön där du kan njuta av historisk såväl som samtida kultur under bar himmel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *